Och SOM vi vann! « Bokhora

Bokhora.se

04/07 2016
19:43

Under 80- och början av 90-talet tittade jag väldigt mycket på tennis på teve. Jag tittade iofs på väldigt mycket sport på teve överlag, antagligen för att det inte fanns så mycket annat att titta på. Jag läste – vilket jag fortfarande gör – också sportsidorna i morgon- och kvällstidningarna mycket noggrant. All slags sport var intressant, men tennis var extra roligt att titta på, eftersom svenska spelare vann så fruktansvärt mycket under de här åren. 

Jag har aldrig spelat tennis själv.

Men jag kan i princip varenda spelare från varenda land som höll igång under de här åren och därför var det så himmelens roligt att läsa ”När vi var bäst” av Mats Holm och Ulf Roosvald. För alla minnen som kom tillbaka från de där åren då jag låg på golvet i vardagsrummet och kollade nån final i Franska Öppna bara för att. Lendl, Courier, Becker. McEnroe. Och så Borg som jag är för liten för att minnas så himla mycket av (förutom de där misslyckade comebackförsöken), men sen – Edberg, Wilander, Järryd. Nyström som ju var norrlänning. Davis Cup-finaler! 

I ”När vi var bäst” berättar Borg, Wilander och Edberg själva om när de var bäst, och det är så himla rolig och detaljrik läsning om det svenska tennisundret. Plus att de här tre världsstjärnorna var/är så himla olika. 

Blir på riktigt alldeles andfådd av att läsa om Borgs Wimbledonsegrar till exempel, det känns som om man är där! Fast det är 40 år sedan (nästan på dagen) sedan hans första seger. 

Och hur rolig Wilander var, och vilken sportsman Edberg var. 

Mmm, tennis.

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida