Roman jag avslutat « Bokhora

Bokhora.se

01/02 2016
20:32

Bekännelse: Jag avslutar bara drygt hälften av alla böcker jag börjar läsa. Det beror delvis på att jag snubblar över en som verkar bättre och börjar läsa på den, men också på att jag försöker läsa en bok i veckan för att ha något att styla med i Mellan raderna-podden. Det där med en bok i veckan har ofta visat sig vara övermäktigt så när Jihde och jag spelat in en avsnitt och jag pratat om boken i fråga hoppar jag till nästa.

MEN, alldeles nyligen avslutade jag ”We are all completely beside ourselves” (”Vi är alla helt utom oss”) av Karen Joy Fowler. Alltså AVSLUTADE. Inte bara för att jag ville veta hur den skulle sluta, men också för att det var så njutningsfull läsning. Det är svårt att skriva en bok man absolut inte får spoila. I den här löper allt som vanligt fram till sidan 77 då historien plötsligt får en mycket överraskade vändning. Ni får bara lov att lita på mig och hålla er från att googla.

Jag älskar för övrigt Folwers sätt att låta berättarjaget vara en ganska opålitlig i sin historia, men att boken ändå är skrivert så kontrollerat att man som läsare känner sig otrygg. Rekommenderar å det varmaste. 

ViArAllaHeltUtomOss-Plano-Copyright-SannaSporrong

6 kommentarer

6 kommentarer till Roman jag avslutat

  1. Håller med dig om att Karen Joy Fowler skriver helt fantastiskt bra. Jag läste ut boken just för att den var så väl skriven. Var dock inte förtjust i vändningen historien tog på sidan 77. Kan ju inte gå in på den men jag hade föredragit ett ”vanligt” familjedrama.

    • Jag hade ingen aning om att det skulle komma en sån vändning, men tyckte att den gav en intressant inblick i någonting som verkligen hände i USA på 1970-talet (och tidigare).

  2. På den engelska utgåvan jag läste stod vändningen i baksidestexten… Men det upptäckte inte jag förrän jag hade kommit till den! Först blev jag rätt chockad, och lite sur. Typ: vad är det här?! Men sen blev boken bara bättre och bättre, tills jag plötsligt älskade den! Mycket intressant bok med fantastiskt språk, tycker jag. Kul att läsa något lite annorlunda också!

  3. Jag älskade den också. Fick mig att tänka mycket. En av förra årets bästa läsupplevelser!

  4. Jag älskade boken (och omslaget)! Älskade att man aldrig riktigt visste vad som skulle hända efter den där vändningen.
    En låntagare på jobbet tyckte dock inte om den. Men det är ju tur att vi alla uppskattar olika sorters litteratur!

  5. Alla böcker är ju inte heller värda att få den tid det tar att läsa klart dem. Det gäller att prioritera vad man gör med sin tid på jorden… :) Och det finns ju så mycket man vill hinna läsa…

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida