Bokhora.se

23/01 2016
20:32

Alltså, jag blev mor och helt känslosam. Jag skulle läsa Emily Winfield Martins  ”The Wonderful Things You Will Be” (samma författare som gjorde ”Dream Animals”) för min son och lade märke till att rösten stockade sig. Jag blev helt rörd. Jag tycker att den är så himla fin. Bra dop- och namngivningspresent till dem som sysslar med sånt.

PicturePrecis som titeln ger en ledtråd om, är boken som ett tal från en förälder (eller från någon annan vuxen person) till ett litet barn.

”This is the first time,

there’s ever been you

so I wonder what wonderful things

you will do”.

Kanske blir barnet en superhjälte? Trädgårdsmästare? Dramatiker? Veterinär? Förhoppningsvis blir barnet både vänligt och modigt. Men det viktigaste är förstås att barnet blir just den som det vill vara.

Vilket kan vara (här får man vika upp en jättestor bild – som gjord att rivas sönder av små tiomånaders-fingrar):

 

Gulliga rim och supergulliga bilder. Faktiskt sånt himla gull overload att man lika gärna skulle kunna hata bokfan, men jag älskar den alltså. Såvitt jag vet har inget svenskt förlag fått upp ögonen för Winfield Martin, så jag läser den på engelska för sonen. Jag får ta pauser ibland. Inte minst när han klättrar upp på mig och tar boken ifrån mig, men också när jag blir för rörd.

Boken har ingen huvudperson, så det är svårt att svara på om den klarar Warnqvist-testet.

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida