Bokhora.se

25/09 2016
10:55

Jag var på bokmässan torsdag – fredag. Har aldrig varit där så kort förut, brukar oftast åka hem på lördagskvällen. Men i år hade jag ingen egen bok utan vi lanserade Bladen brinner-podden och gjorde lite författarintervjuer och scensamtal kring det. Därför blev det en kort sväng. Faktiskt skönt. Och jag kom därifrån mycket friskare än normalt.

Det verkar hittills som att jag har klarat mig ifrån den obligatoriska mässförkylningen. (Detta skrivs söndag sen förmiddag, så ta i trä.)

Min hy har definitivt klarat sig undan mässhyn som kommer som ett brev på posten när man flera dagar i sträck vistas inne i stora, varma hallar proppade med folk. Dålig inomhusluft i kombination med typ noll frisk utomhusluft + dålig sömn + en massa stress innan man kommer ner + konstant vätskebrist och kanske ett glas vin eller två. Ja, ni fattar. Men två dagar verkar vara en magisk gräns. Hyn är intakt.

Jag kände mig inte heller jetlaggad när jag kom hem, och det brukar jag alltid göra. Det var i och för sig skitsvårt att fatta att jag åkte till mässan halv åtta torsdag morgon, och kom hem nästa kväll vid halv elva, alltså inte lång tid egentligen. Det kändes som att jag varit borta i fyra dagar. Men! Det kändes INTE som att jag korsat tidszoner och skulle behöva en vecka för att anpassa mig till normal tid och normala sömncykler igen. Stor, stor vinst. Den största faktiskt.

Årets bokinköp: Liv Strömquists nya ”Uppgång och fall”. (Ej signerad för det hann jag inte.)

Årets felbeslut 1: att jag inte bokade om tåg och boende och allt för att kunna gå på Brombergs onsdagsmiddag med Patti Smith och Meg Rosoff. Varenda person jag pratat med som var på den var helt lyrisk och det var tydligen en magisk kväll på alla sätt. Kul för er!

Årets felbeslut 2: att jag prioriterade NoK-eftersläppet istället för Galago-festen. Förra året på NoK-festen var det nämligen en skitbra dj som helt och hållet fattade vilken publik han hade och när de var födda. Han spelade bara svinbra 90-talslåter. Vi dansade som galningar och blev endorfinhöga.
I år, ny dj. Ingen dans.
Men på Galago var den hemliga gästen … Annika Norlin.
Ge mig en stenvägg att dunka huvudet i, please.

Jaja. Hur som helst. Min bokmässa 2016 var ändå skitbra. Alla våra Bladen brinner-grejer gick som smort, och det var otroligt roligt att släppa första avsnittet just på bokmässan = vår publik. Många hade lyssnat direkt och kom fram och hejade. Kul!!!

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida