Utlandssvenskar « Bokhora

Bokhora.se

03/04 2016
20:02

Hur ser det ut för våra svenska författare i utlandet? Typ såhär.

 

utlandssvenskar2

7 kommentarer

7 kommentarer till Utlandssvenskar

 1. Fin gjennomgang – men Fossum er jo norsk :)

 2. Oj jäklar vad böcker..! Vilken rekomenderar du att börja med om man gillar kriminalare, lite snabba cash stuk kanske?

  • Marcus Stenberg

   Jag gillar ”Flickvännen” av Karolina Ramqvist, där får du följa en värdetransportrånares flickvän. Väldigt intressant att få se allt från den sidan.

 3. Intressant att en del omslag ändras så mycket och får en att tro att det är en annan typ av bok. Tydligaste exemplet här är ”Kaffe med rån” tycker jag. Den svenska titeln och omslaget tycker jag skriker komedi/feelgood, haha hon har rullatorn med sig. Den engelska känns mer som en psykologisk thriller med en rätt obehaglig mask, jag tänker mördare där och inte rånare.

  Rosenberg som fått byta tåget till bil är också intressant. För mig så är Auschwitz oerhört förknippat just med tågen dit och spåren signalerar att det är någon som varit fånge där som det kommer att handla om. Bubblan på det engelska omslaget signalerar snarare någon som varit där senare (var tvungen att googla och massproduktionen av bubblor startade först efter kriget så känslan att den är nyare stämmer även om det fanns bubblor samtidigt med lägren) och ger inte alls samma ödesstämning. En bil kör du vart du vill, ett tåg kör någon annan åt dig.

 4. Och så har man censurerat bort självmordstemat från Ove också…

 5. Jonas Karlsson-omslaget är fint. De andra är ganska trista. Och ”The Little Old Lady Who Broke All the Rules”? Förfärlig titel!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida