Vad kommunals ordförande burde gjort annorlunda del 2 « Bokhora

Bokhora.se

08/02 2016
18:51

Precis som alla viktiga grävjobb rörde även mitt gräv upp starka reaktioner. Här är därför några tillägg:

1. Fick tips om att Akademibokhandeln på Mästersamuelsgatan identifierat skrivblocket före mig på deras instagram och att jag alltså inte behövt lägga en dag på detta…

2. Signaturerna Elin och Susanne slog fast i kommentarsfältet att ett block kostar 19:-, 3 st 30:-.

3. Jag drömde att kommunals pressekreterare Jesper Pettersson är superlik Alexander ”50% Lars Kepler” Ahndoril men tyvärr har svt plockat ner presskonferensen från svt play så jag kan inte göra en bra jämförelse och ja jag kan visserligen tycka att han inte är såå lik på den enda bild jag hittat av Jesper P på www som han var i min dröm men jag behöver tillgång till videon med presskonferensen innan jag helt kan släppa denna fixa idé. #inception

4. Min första muta någonsin levererades av min serietecknande idol tillika ägaren av Syster Förlag: Åsa Grennvall (se bild nedan). Det visar sig inte bara att det är väldigt trevligt att bli mutad utan också att jag bott bara några hundra meter ifrån henne.

SKOJA! Eller ja, jag har bott några hundra meter ifrån henne i en liten by som få ens hört talas om, men nej, skrivblocket var ingen muta och jag ser därför ingen anledning att avgå. För även om Syster förlag var väldigt noga med att, i direktmeddelandet på instagram, stryka under att det var just bestickning det rörde sig om så har vi på bokhora noggranna etiska policydokument jag följer.

Jag kollade med Institituet mot mutor och läste igenom några av deras etikprövningar som de lagt upp på sin hemsida. Att göra en sån individuell prövning i förhand kostar 25 000:- så jag försökte hitta något med motsvarande värde i tidigare utlåtanden.

”Matig smörgås” var det begrepp jag fastnade för. Dels låter själva ordet skojigt men det var också det som betingade lägst värde i alla utredningar läste (då Åsa nyttjat Akademibokhandelns mängdrabatt vid inköpstillfället var burdeblocket värt 10:-). Jag skulle säga att en matig smörgås betingar ett värde på minst 65:-, om det nu inte är ett vegetariskt café med mycket kulturellt kapital som tillredde den, då skulle det säkert vara ett ännu högre belopp det rörde sig. Jag har sökt ansvariga på Bokcafé Pilgatan i Umeå för en kommentar om värdet på matiga smörgåsar men har inte fått något svar än. Dock blev jag sugen på att ta en sista minuten och åka upp till Umeå för att se Jessica Schiefauers föredrag där nu på torsdag som en uppladdning inför att ”Pojkarna” har biopremiär den 19:e februari

Kontentan är i alla fall att IMM inte anser att en matigare smörgås är en muta. Och således bör inte ett skrivblock vara en muta. Jag är lättad men lite besviken. Man vill bli älskad, i brist därav kallad bokbloggarpamp.

Visst fick Åsa till en bra vinkel på sitt block förresten? Jag tycker dock jag fick till Annelie Nordströms grepp bättre.

5. Det är helt klart en trend nu att täcka halva ansiktet med skrivblock, all the cool kids are doing it! Detta kommer bli större än vad Planking nånsin var!

Frågan är bara vad vi ska kalla det? Kommunalviska? Skrivblocksconcealer? Lämna gärna bättre förslag i kommentarsfältet eller pinga @bokhora på instagram med en bild där du gör detta nya tuffa. Eftersom mitt första inlägg om detta gav mig ett skrivblock så gör vi så att jag skickar ett av mina finaste oskrivna skrivblock från min samling till bästa bilden/ordförslaget. Deal?

4 kommentarer

4 kommentarer till Vad kommunals ordförande burde gjort annorlunda del 2

 1. Hahahahaha, du år underbar, Marcus! Tycker dock att kommunalviska är givet! Klockrent ju. Annars kanske blockridå? :-)

 2. fackblocka!
  förövrigt är matig smörgås ett bra uttryck som borde revivalas genast.

  • Marcus Stenberg

   Fackblocka är bra men lite likt fackblockad? Det kan ju iofs vara en fördel.

   Ja alltså matig smörgås låter verkligen…matigt. Känner ibland att det är det enda jag vill äta. Och så får en plötsligt veta att det inte räknas som muta!! Livet är underbart ibland va..

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida