Att prestera böcker « Bokhora

Bokhora.se

22/02 2017
18:53

Jag är ett typiskt offer av prestationssamhället. Allt jag gör ska vara till någon nytta. Går jag från soffan till köket passar jag på att ta med mig ett glas som någon lämnar på soffbordet och springer jag lyssnar jag på en podd om politik så att jag ska ha något att tala om i min andra podd Magnus & Peppes Podcast. Jag  skäms för att avslöja det här, men medan jag borstar tänderna antingen läser jag en bok eller så gör jag squats eller torkar av spegeln i badrummet. Till och med när jag väljer bok att läsa tar jag gärna en som har en verklighetskoppling så jag medan jag roas av en bra historia samtidigt lär mig något nytt om en kultur, samhällsskick, historia eller motsvarande. Jag läser sällan bara för att koppla av, allt är bara effektivitetsoptimerande. Därför gjorde Kristin Emlissons ”Äta kakan och ha den kvar” mig så gott. Den var bara skön och skickligt skriven underhållning. Jag använde den som ett första steg mot att allt i livet inte behöver vara en prestation.

Detta och Yaa Gyasis ”Homegoing” samt Kim Thuys ”Ru” diskuterar vi i veckans podcast. Dessutom blir det samhälle och såklart lite Donald Trump.

2 kommentarer

2 kommentarer till Att prestera böcker

  1. Himmel, vad jag känner igen mig! Effektivitet och produktivitet genomsyrar hela ens tillvaro – naturligtvis enligt ens egenhändigt stipulerade regelverk om vad som räknas som ”meningsfullt”. Det känns oerhört osunt i längden och jag är fast besluten om att komma ifrån det – lite grann i alla fall. Mindfulness is the shit, som jag brukar skandera, samtidigt som jag torkar av badrumsspegeln medan jag pluggar lite japanska på telefonen och gör mina rehabövningar för knäna.

  2. Skönt att höra att jag inte är ensam, men nu får vi fanimig ta och skärpa oss och viga minst en dag i veckan åt bara onyttiga nöjen. <3

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida