Barnens bokutmaning: En klassiker « Bokhora

Bokhora.se

08/03 2017
20:00

Förlåt att jag är så historiefientlig men jag tänker inte lägga upp en bild på en klassiker-barnbok här utan jag tänker skriva om klassikern: BOKBUSSEN! 

När jag gick i ettan och tvåan gick jag på en pytteliten skola med bara en ettaklass, en tvåaklass, en gympasal, med – inser jag nu – en gympalärare som annars jobbade på någon kilometer bort och en matsal med en egen mattant som var farmor till en kille i min klass.

Jag har ingen aning om hur man gjorde med fritids på den tiden. Jag hade en deltidsarbetande mamma. Var aldrig nyckelbarn. 

Såklart fanns inget skolbibliotek på den här lilla skolan (på skolan jag gick år 3-6 fanns däremot en ”studiehall” som var enorm där det fanns såväl bokhyllor och bibliotek och jag minns fortfarande lukten i studiehallen och i böckerna och jag minns hur det kändes att springa jättefort genom studiehallen fast man inte fick) (GUD VILKEN LÅNG UTVIKNING) men det fanns en bokbuss som kom nedsladdande på grusplanen med jämna mellanrum. När jag läste det här inlägget hos Läsambassadören fick jag en minnesbild av interiören. Det här var ju på 80-talet så interiören var brun. 

Rekommenderar verkligen att ni kollar Läsambassadörens blogg. Jag tycker att den är så inspirerande. 

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida