Barnens bokutmaning: En sorglig. « Bokhora

Bokhora.se

18/03 2017
13:54

När ögonen börjar tåras, så där som när man har en nysning på gång och det kliar i näsan, och det är körigt att svälja: då känns det som en väldigt brant backe i berg-och-dal-banan. Nu kör vi! Här kommer tårarna. 

Jag gråter ganska ofta. Inte stora tårar och hulkningar och snoriga näsor, men ögonen blir lite suddiga och rösten stakar sig. Jag gråter anmärkningsvärt lite när jag läser. Jag gråter när någon dör i böcker. Och det gör någon ändå ganska sällan i barnböcker och när någon dör så är det inte supersorgligt utan snarare fokus på hopp och kanske kretslopp. 

En av mina bästa gråtböcker är klassikern ”Förr eller senare exploderar jag”. Jag säger inte att någon dör i den, men den handlar om dödssjuka ungdomar som blir kära i varandra så risken finns ju. Så jag gråter. Jag vet att ni är ett par stycken som tycker att boken är överlastad och till och med dålig: titta bort!

Ibland vill jag bara gråta. Då läser jag en sorglig bok. Den här boken är ett säkert kort för mig: 

2 kommentarer

2 kommentarer till Barnens bokutmaning: En sorglig.

  1. En bok jag tycker mycket om. Och andra böcker av honom.

  2. Jag tycker (liksom resten av världen?) att det är hans bästa bok. Tycker faktiskt att övriga flyter ihop lite så här i efterhand, men denna står ut. Och jag grät kopiöst mycket.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida