Bokhora.se

11/03 2017
8:30

Först en protest: jag går inte runt och vill vara en barnboksfigur. Det här svarar jag bara på för att inte verka sur.

Vi tittade på Djurvännerna igår. Det är tre kortfilmer av Eva Lindström. Vi diskuterade planlöst varje film under eftertexterna. Den första filmen, om fåglar, var inte så bra. Jag hade svårt att fokusera och jag fattade inte varför trollsländorna var så stora (men en elev bara: ”det är bara för att fågelungarna är så himla små men tror att de är stora” och jag hjärtemojade ner honom på studs). Sen kom Jag rymmer och sist Min vän Lage. 

Här fick jag sitta på fnissmusklerna för jag tycker att just de böckerna är så himla kul. Obs! Jag läste ”Alla går iväg” för mina elever och min elev sa: ”Vad konstigt att han gjorde marmelad av tårar” och man bara ”jo” och sen fortsatte hon ”för tårar är ju salta och marmelad ska ju vara söt” och jag nickade imponerat. 

[Kom till saken] 

På rak arm skulle jag vilja vara huvudpersonen i ”Min vän Lage”. Hen verkar ha ett skönt liv. Kolla naturprogram. Gå en flygarkurs. Plus: när hen lär känna Lage och efter en kortare kris när Lage hellre umgås med Janne (som också är en uggla) verkar hen så himla nöjd med allt som livet ger. Jag önskar att jag var nöjdare. 

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida