Bladen brinner #12: Cocktailböcker « Bokhora

Bokhora.se

23/03 2017
16:17

bladenbrinner_kvadrat_utan-eldkonturDet är en bra torsdag = nytt avsnitt av Bladen brinner.

I det här fokuserar vi på saker vi känner väldigt starkt för. Det betyder att Lisa gör ett reportage om den undanskuffade och nedvärderade genren hästböcker, och att jag får pröva på att läsa en hästbok; ”Millan” av Pia Hagmar. Min kanske femte, sjätte hästbok totalt i livet? Det var intressant!
Och tänk om man efter lyssningen vill ha en lång lista på hästböcker för att man blev så peppad att läsa mer? Men of course, varsågod. Go crazy.

Mitt största bidrag till veckans avsnitt var att åka till Lidingö-bibblan och ha ett fantastiskt samtal med Ulf Stark om att vara en skapande människa under lång tid. Hur förändras kreativiteten när man har gett ut böcker sen 1963?
Jag hoppas att det fantastiska hörs i podden, för jag hade lätt kunnat fortsätta prata med honom i tre timmar till. Hela vårt samtal kom inte med i avsnittet, men det finns en längre bit på sajten.

Och nu säger jag det, jag tycker vi har haft en himla stark vår med flera jättebra avsnitt, och det här är verkligen ett sånt. LYSSNA!
Podden finns här eller på alla vanliga poddställen.

1 kommentar

1 kommentar till Bladen brinner #12: Cocktailböcker

  1. Hästböcker är himla fint ändå! Jag blev så glad när ni hade med Jill-böckerna i listan. Jag verkligen älskade denna serie när jag växte upp, och är helt övertygad om att Jill-böckerna (plus får jag väl erkänna Blyton’s fem-böcker) är en starkt bidragande orsak till min tidiga fascination för England. Sedan att det inte riktigt var som jag trott när jag kom dit första gången är ju en helt annan historia! Det går liksom inte omkring tjejer i 11-årsåldern och hittar övergivna ponnies som de sedan mirakulöst hittar ett sätt att ta hans om, överallt på den engelska landsbygden. Inte heller får man per automatik med sig generösa picnic-korgar så fort man går utanför dörren för en liten tur till stranden etc etc! Men, men, min kärlek till den där ön har inte precis blivit svagare med åren för det …

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida