Bladen brinner #13: Cykla i spiraltrapp « Bokhora

Bokhora.se

06/04 2017
8:59

bladenbrinner_kvadrat_utan-eldkonturIt’s your lucky day = nytt fullspäckat avsnitt av Bladen brinner!

Jag får först nörda in på ett av mina stora favoritämnen som är location, location, location. Alltså, plats. Spelar det någon roll var böcker utspelar sig? Jag och Ann-Helén Laestadius, som vann Augustpriset för sin ”Tio över ett”, svarar ett rungande GUD, JA! på den frågan. Så kommer vi ju båda från Norrbotten också, och kunde aldrig läsa om våra hemorter Kiruna, Soppero eller Luleå när vi var små. Vi var helt svältfödda på att få känna igen miljöer.
Min poddkollega Lisa däremot? Från Småland. Typ nästgårds med Emil i Lönneberga. Och hon tänker aldrig på plats. Jag har en teori om varför.

Nästa ämne är allt som är svårt att rita. Vi har nämligen frågat alla illustratörer vi träffat i podden om vad de helst undviker. Hör de rafflande svaren! För att fortsätta på ämnet skaparångest blir det också ett samtal med illustratören Marcus Gunnar Pettersson om det. Ett kaffespill fick en oväntad och positiv inverkan på hans skaparkris. (Och om någon tror att vi av misstag intervjuat Per Gustavsson en gång till, så, nej, men de har så sjukt lika röster!)

Podden hittas här och på alla vanliga platser.

PS. Läste ju Ann-Helén Laestadius böcker tidigare i våras och fick sån hemlängtan. Excellent platsskrivande där.

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida