Bokhora.se

28/02 2017
13:08

IMG_0254För oss som gillar att äta det vi läser om i böcker … Ända sen jag läste Julie Buxbaums fina ”Tell me three things” förra våren har jag varit på spaning efter den sortens större couscous som är med där. På engelska heter den sorten Israeli, men jag har inte vetat det svenska namnet förrän jag hittade det på Sandra Beijers blogg. (But of course!). Pärlcouscous, gott folk. Pärlcouscous är ordet ni söker.
Jag köpte ett paket igår, och åååh, mmm, gott. Mycket godare än vanlig. Liksom tuggigare. Och större då, såklart.

Och kolla, nu finns boken snart på svenska också. Den är ett stort TIPZ pga så himla bra.

2 kommentarer

2 kommentarer till Bok ger matinspiration, en gång till

  1. Jag blev också nyfiken på couscousen via Beijers blogg (som jag läser ytterst sporadiskt), men kom inte ihåg att det åts i den eminenta Buxbaum-boken också. Måste tillreda en litterär måltid då!

    • Ja, och Israeli-couscousen blev ju en rolig grej där för Jessie frågade vad den hette enkom för att kolla om S/N skulle svara med stort I på Israeli. Som han gjorde. Annars använde han aldrig versaler.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida