Bokförberedelser Skåne « Bokhora

Bokhora.se

30/06 2017
13:53

Vi ska åka en vecka till norra Skåne och förberedelserna har varit minutiösa. Tänk: Göran Kropp cyklar till Mount Everest och klättrar upp – det påminner om detta. Vi har vissa saker som vi vill se. Havet och Kullens fyr. Jag tror att vi prickar det ganska lätt. Det fanns en stor modelljärnväg i Mölle när jag var liten. Finns den kvar?


Förberedelse A+++ är att gå ifrån Internet och köpa en bok. Det gör jag ytterst sällan när jag gör efterforskningar om resmål, eftersom internet har den fördelen att det är så lätt att uppdatera (nackdelarna är bl.a. att det är stort, svårt att få överblick samt en hel del fake news). Nu hittade jag två böcker: kuriosasamlingen ”100 balla ställen i Skåne” (kolla in så att ni får senaste upplagan, den finns inte att länka till på förlaget, men är för 2017-2018) och fotobokiga ”Naturpärlor i Skåne”. Vi har hittat ett eller två balla ställen vi definitivt vill besöka men annars är jag inte supernöjd med böckerna. Jag skulle ha litar på Tripadvisor? 

”Naturpärlor i Skåne” är superfin, men många av platserna i boken hade jag faktiskt redan koll på efter oändliga barndomssomrar i landskapet. Det är snarare en bok att bläddra i hemma, kanske snarare beroende på det rätt stora formatet. De balla ställenas bok är dock så liten så den kommer att få följa med i packningen redo för regniga dagar. Där finns tips på såväl kaféer som loppisar. Det finns nog utrymme för spontana utflykter med den. Jag får återkomma till efter resan om slutgiltigt omdöme. 

Min kille läser Niklas Orrenius ”Skotten i Köpenhamn” om Lars Vilks. Kanske visar det sig vara bästa Skåne-boken i sommar. För övrigt får Skånetips gärna ges i kommentarerna. Vi reser med en tvååring. 

1 kommentar

1 kommentar till Bokförberedelser Skåne

  1. Maria Waller

    När äldste sonen var liten läste jag Farmorsresan av Edith Unnerstad. Vi tyckte väldigt mycket om den boken. Han var 7-8 sådär och det var mitten av 90-talet. Vi åkte till Skåne den sommaren och jag var så övertygad om att platserna i boken fanns på riktigt och tänkte att det skulle bli en rolig utflykt. Men inget av det fanns, jag blev så otroligt besviken. Vi fick en fin utflykt genom bokskogar och över öppna fält men ändå ett antiklimax och ett lite roligt minne.
    Håller med om guideböcker, det blir allt för mycket info på nätet. Omöjligt att hålla reda på och stressande att veta att det finns så mycket att missa.
    Tipsar om Flickorna Lundgren på Skäret, låt tvååringen få ett glas saft där. Så god!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida