Den flyktiga ”Samtal med vänner” « Bokhora

Bokhora.se

01/09 2017
12:45

För bara ett par ynka veckor sedan var jag på Gotland, hade semester och låg i en hängmatta. Det var tider, det. Jag läste tex Sally Rooneys ”Samtal med vänner” och tänkte direkt att den var en sån typisk läs och uppskatta men glöm ganska snabbt-bok.
Verkligen!
För redan nu när jag ska blogga om den har den bleknat i minnet.
Det jag kommer ihåg:
1) Jag gillade den och tyckte den var både smart och rolig. (Ja, trots glöm-faktorn.)
2) Hade så svårt att få koll på huvudpersonens förhållande till Nick. Jag var lika lost som han alltså. Gillade hp honom eller var hon bara en skitcool, ung tjej som stod över sånt som förälskelse? Jag kände mig gammal och förlegad som inte riktigt hängde med där.
3) Många samtal som de har i boken, och som ändå kretsar kring saker jag är intresserad av typ kultur, politik, samhälle, var så kursiva i sin framtoning. Menas att jag läser dem skummigt. Jag tänkte på författarjobbet att sitta och fila på dessa dialoger och anstränga sig, och sen kommer läsarna ändå bara gå ner i fokus när de dyker upp.
4) Hade läst minst en recension innan som hyllade Sally Rooneys väldigt moderna användande av nät och sociala medier. Och det hp sen gjorde var att kolla mejl, chatta, googla och se grejer på Netflix. Det var allt? You people som bara läser vuxenromaner har då verkligen låga krav ibland.
5) Under läsningen tänkte jag att den här boken säkert är jättebra för såna mellan 18-25. Jag är för gammal.

Det var det!

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida