Den fysiska Svavelgula himlen « Bokhora

Bokhora.se

12/09 2017
1:16

Sommarens läsarhöjdpunkt måste vara Kjell Westös ”Den svavelgula himlen”. En så bra generationsroman och en så fin kärleksförklaring till Helsingfors. Det är en sån ynnest att få längta hem till en bok och sedan bära med sig rollfigurerna långt efter att man avslutat boken. Jag vill egentligen inte prata så mycket om den eftersom jag vill att ni ska få upptäcka den själv istället för att jag ska sätta en massa förväntningar i huvudet på er. Tänker att man alltid uppskattar det mest som man själv upptäckt.

En annan sak som slog mig, som jag nog skrivit om förut i det här forumet, är hur mycket mer jag tycker om en bok om jag får läsa den i fysiskt format. Samma bok blir blir helt enkelt bättre i pappersformat. Jag vet att jag nu låter som en dinosaurie (ca 65 miljoner år gammal), men helhetsupplevelsen med att fysiskt hålla i boken jag läser är helt annorlunda än den jag får när jag lyssnar eller läser digitalt. Mest av allt avskyr jag att läsa pdf:er på böcker.

Jaja, läs Westö och åk sedan till Helsingfors på weekendresa för att gå i den namnlösa berättarens fotspår.

IMG_7981

 

6 kommentarer

6 kommentarer till Den fysiska Svavelgula himlen

 1. Jag älskade ”Den svavelgula himlen”!! Det måste helt enkelt vara höstens bästa bok. Jag läste ut den igår och saknar verkligen karaktärerna och miljöerna. Jag får väl göra som du säger och åka till Helsingfors!

  • JA! Det ska du göra! Vill minnas att förlaget Schildts & Söderströms gjorde Helsingforsvandringar med Westsö där man fick besöka platserna som figurerar i hans böcker. Dags för en ny sån känner jag.

 2. lena kjersen edman

  Är berättaren man eller kvinna?

 3. Berättaren är en man. Förmodligen Kjell Westö själv………..

  • Precis, berättaren är en man, men likheter till Westö, men han har poängterat att den inte är självbiografisk.

 4. lena kjersen edman

  Hur vet ni att berättaren är en man?

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida