En riktigt bra historia: Homegoing « Bokhora

Bokhora.se

13/02 2017
5:13

Jag är mitt inne i Yaa Gyasis ”Homegoing” som är så bra att jag har svårt att lägga den ifrån mig. Jag läser den på engelska och språket bara flyter fram. Det känns som om man kan säga allt på minst hundra (snygga) sätt på engelska. Om någon av er läser den på svenska får ni gärna berätta om översättningen är bra.

Homegoing börjar i mitten av 1700-talet i Ghana och handlar om slavhandeln till USA och fortsätter generationer framåt. Älskar att jag får en historielektion medan jag läser en riktigt bra historia.

Jag har också spelat in podd där vi talar om Shakespeare, solceller och sömnproblem . Om Macbeth och hur äregirighet förgör oss. Jag förklarar varför den hyllade visionären och förebilden Elon Musk även är ett riktigt rövhål. Jihde har testat den neuroligvistiskt kodade barnboken ”Kaninen som bara ville somna” av Carl-Johan Forssén Ehrlin och jämför med ”Go the fuck to sleep” av Adam Mansbach. Jag tar upp temat utmattning i romanen ”Mamma är bara lite trött” av Sara Beischer.

2 kommentarer

2 kommentarer till En riktigt bra historia: Homegoing

  1. Aj, det låter som en smärtsam historia också? Lite rädd för sådana, faktiskt. Vill gärna ludda bort på små härligt rosa moln, långt från Trump och annat elände när jag läser. Men det kanske är värt det i detta fall?

    Trötta föräldrar är den demografiska grupp jag identifierar mig starkast med.

    • Ja alltså din misstanke är korrekt, den ÄR hemsk. Men också väldigt bra. När jag märker att jag närmar mig ett extra smärtsamt stycke hoppar jag helt enkelt över det. Sign Mesen

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida