”Karta för förälskade”-tävling « Bokhora

Bokhora.se

10/10 2017
8:30

IMG_2089Jag har skrivit en ny bok! Den heter ”Karta för förälskade & andra vilsna”, och handlar om Julia och Rasmus som precis har gått ut nian och firar sommarlov på Dalarö utanför Stockholm. De känner inte alls varandra från början, men så fort de träffas råkar de börja prata om exakt rätt saker och känslor uppstår. Svårigheter också, för Julia har redan en pojkvän.

Förutom pirr och komplikationer och sommarlov är det rätt mycket läsning, böcker och skapande. Julia är en sån som läser jämt, och som gillar att hänga på biblos. Rasmus ritar, och han ska börja ett estetprogram på gymnasiet till hösten.

Jag lottar ut ett litet kit nu. Förutom ett ex av Kartan och en sån tygpåse är det också ”Lilla ångestboken” av Linda Skugge och ”Jag ger dig solen” av Jandy Nelson. De här två böckerna är inte bara himla bra, utan också viktiga i handlingen.
För att kunna vinna handlar det om bibliotek. Berätta något bra om ett sånt – kan vara om ditt favoritbibliotek, någon trevlig grej som hänt där, ett biblobesök du minns, eller något biblo du vill besöka i framtiden. Ämnet är fritt och stort!
Svaret mejlar du antingen till johannal@bokhora.se eller så kan du svara i kommentarerna på mitt instagram där jag heter @joalik. Du har till torsdag 12 okt klockan 18 på dig.

1 kommentar

1 kommentar till ”Karta för förälskade”-tävling

  1. Elisabeth Löfgren

    Ärligt Johanna, din nya bok suger! Den är en riktig bladvändare, särskilt mot slutet när man bara måste få veta hur det ska gå. Som läsare kände jag plötsligt igen mig från följetonger i Fickjournalen tidigt 60-tal, det går inte lägga den i från sig.
    Intressanta dialoger genomgående, så olika tjej- och killkompisar pratar med varandra. Vilket skönt ledigt samtal Rasmus och Nadir hade på de sista sidorna, till skillnad från Karin och Julias ältande av problem mellan dem.
    Det som fångade mig särskilt i boken är bildläraren Sonjas samtal med Rasmus om hans skapande och att hon valde orden så rätt ”man måste ta sig själv på allvar om det ska bli ett bra resultat”. Och mycket mer….
    Nu är jag bara så nyfiken var på Dalarö stugorna ligger…har mina gissningar.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida