Nytt år för fröken « Bokhora

Bokhora.se

07/08 2017
21:18

Egentligen börjar det riktiga nyåret på onsdag. Då börjar höstterminen för mig (för eleverna en vecka senare). Ny kalender ligger på skrivbordet och väntar. Nya klistermärken ligger i väskan. Ny penna har jag ingen, men favoritpennorna är sorterade i pennfodralet.

Alla mina "i år ska jag" gäller läsåret. Och i år skulle jag vilja resa runt jorden tillsammans med mina 8-åringar, inspirerad av en lärarkollega på Twitter. Jag tror att vi åker österut. Vi läser böcker från Finland (Tove Jansson?), Ryssland, Palestina, Indien, Kina, Australien, Peru. Vi sätter ut en prick på världskartan varje gång vi stannar.

Vi pratar givetvis massor om det vi läser. Vi brukar utgå från saker vi inte förstår, vad vi tycker är konstigt och vad vi tror. Ibland kan vi se kopplingar till andra böcker som vi har läst. Ibland har vi varit med om samma saker som personerna i böckerna. Jag tror att det kan bli kul!

4 kommentarer

4 kommentarer till Nytt år för fröken

  1. Mitt nyår är på fredag, woho! Jag har svenska med sjuorna och vi ska också ha ett riktigt läsläsår!

  2. Oj så bra att inte snöa in på det som ligger närmast till hands litteraturmässigt. Har själv knappt läst någon författare som inte är antingen europé eller amerikan, och sanningen är ju att brittiska och nordamerikanska författare är i STOR majoritet.

  3. Låter som ett mycket roligt koncept! Och säkert ett bra sätt för att väcka (eller bibehålla) nyfikenhet till litteratur. Och världen. Och annat.

    /Ponören

  4. Vi gjorde något liknande när jag gick i 4-5an. Vi läste fröken europa, en bra bok med de Europeiska länderna om jag minns rätt och historiska händelser kopplade till landet. Läraren fortsatte på det temat med annan läsning och ett slutprojekt där vi skrev. En kul grej man minns trots att det var 7-8 år sedan! :D

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida