Poppis hemma! « Bokhora

Bokhora.se

14/01 2017
12:48


Här är två omåttligt populära böcker hemma hos oss. 

Kika in i bilar” kombinerar två besattheter hos vårt barn: fordon och luckor. Vi får lära oss hur bilar tillverkas, om racerbilar, hur bilar lagas, hur bilar skrotas och hur bilar såg ut förr i tiden. Det finns massor av luckor att öppna på varje sida och i en del luckor finns fler luckor. Vi läser den hundra gånger om dagen helst (Eller vi öppnar mest luckor). Som nybörjarförälder kan man förstås reagera på det avancerade språket, men det verkar vanligt i den här typen av böcker har jag märkt (Lex Halvan). Obs! Det här är inte Adonis junior. Det här är pure kommersialism. Men språket är okej. Och luckorna är roliga. 

Den andra boken innehåller även den moment som är o-litterära: Knappar med ljud. Detta sattyg i böcker. Batterier tar slut och böcker förblir tysta. Det kan följa tårar på det, men man kan välja själv hur man ska gå vidare. 

Vad jag har förstått finns det fler ”Kika in i”-böcker och fler böcker om Pompe. Vår bok om Pompe heter ”Pompes rockband”. Pompe åker till London och med största fingertoppskänsla raggar han ihop ett band som sedan spelar in en låt tillsammans. På varje sida finns knappar att trycka på. Det kan vara elgitarr, tamburin, munspel eller fnissiga grodor. Helt okej musik tycker indie-morsan. Mitt enda aber är att knapparna är väldigt hårdtryckta. Svårt för små klena barnhänder (som man kan ana på bilden längst upp). Papperet glider och knapparna finns på sista sidan så man måste träffa exakt med ett bestämt pekfingertryck. Jag är ändå nyfiken på fler böcker om Pompe, men det är strängt bokstopp hemma så det får kanske bli nästa år om barnet fortfarande är intresserad. 

Vad är poppis hemma hos er?

2 kommentarer

2 kommentarer till Poppis hemma!

  1. ”Titta lampa” av Jens Magnusson är poppis hos både min två- och femåring. Den har en lampa som går att tända på varje sida.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida