Sommardeckaren 2017 = ”Annabelle” « Bokhora

Bokhora.se

24/07 2017
7:30

9789137149691Jag har varit ledig en vecka, och jag har tex läst en hajpad svensk deckardebut, ”Annabelle” av Lina Bengtsdotter. Den var ju bra!

Handling: Charlie Lager återvänder i egenskap av polis till sin barndoms-småstad/samhälle Gullspång för första gången på typ tjugo år och tvingas konfrontera sina egna barndomstrauman samtidigt som hon leder sökandet efter en försvunnen 17-årig flicka.

Om Charlie Lager är en sån polis som dricker för mycket, har ett komplicerat förflutet och en lika komplicerad nutid? Oh ja. Men det funkar faktiskt med alla de här klyschorna den här gången.
Det funkar också väldigt bra med den lilla hemorten där hon träffar på gamla bekanta. Tyckte mycket om Gullspång och dess invånare i det här stuket. Gillade Charlie Lager och hennes kollegor också. Överlag var ”Annabelle” en riktigt tacksam sträckläsare. Bra hantverk och bra driv med lite olika trådar som löpte ihop fint. Jag tog den skyldige innan polisen gjorde det, så jag fick känna mig smart. Om man nu tycker sånt är trevligt. Hursomhelst, det var en bra deckardebut i sommarmiljö när jag själv råkade befinna mig på semester i min hemstad Luleå. Alla rätt för ”Annabelle”-läsning just nu liksom.

Trevlig bonus 1: alla litteraturreferenser eftersom den försvunna flickan är en läsare.
Trevlig bonus 2: de speciella karaktärsnamnen. Tror Lina Bengtssson kan vara en ny Håkan Nesser på den fronten?

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida