Statusen på Johanna K « Bokhora

Bokhora.se

08/01 2017
12:47

Jösses så fort dagarna går nu! Jag har en carpe diem-utmaning i år som inte har någonting med böcker att göra, men som går ut på att jag ska sammanfatta varje vecka för att i december i år kunna konstatera att året inte var så tokigt ändå. Obs! Inte här alltså. Anledningen till att jag skriver om den där utmaningen är att jag fick tänka länge för att komma fram till om årets första vecka är till ända och ja, man får väl säga att årets första hela vecka slutar idag. Hur har det gått med läsningen?

(Fram med tassarna, alla intressekatter!)

Jag började året ganska bra genom att ficklampsläsa två noveller ur John Ajvide Lindqvist ”Våran hud vårat blod våra ben”. Sedan började vi på säsong 2 av ”The affair” och den är ju i ärlighetens namn mycket bättre än ettan, så det konkurrerade en del med min tid. Dock: plus för bookish säsong. Jag älskar serier/filmer om författare, när de har uppläsningar i bokhandlar och jag försöker fundera på om jag skulle gilla boken de skrivit eller inte. Om jag tror att jag skulle gilla Noah Solloways ”Descent”? ALDRIG! Är författare i film någonsin sympatiska?

Ägnade sedermera en helkväll (bokstavligen) att färgsortera alla böcker. Här är större delen av böckerna:

unnamed

Det är så himla skönt för min själ att äntligen få någon slags ordning i bokhyllan, så ni anar inte. I år ska jag försöka beta av en massa oläst däri.

Ska försöka.

Kanske en.

5 kommentarer

5 kommentarer till Statusen på Johanna K

  1. Det ser väldigt tjusigt ut! Och jag kan ha gemensam plan med dig: läs EN bok från bokhyllan.

  2. Men gud! Det är så vackert! Mina egna bokhyllor (som f.ö. inte har en chans att hysa alla mina böcker på avsett vis) är en ständig källa till gnagande frustration i bakhuvudet. Hur mycket jag än städar resten av lägenheten så ser just bokhyllorna alltid spretigt vildvuxna ut.

  3. Ser jättefint ut. Nu ska jag dock precis börja mitt bokprojekt som jag kallar det. Varit ifrån bokläsning en längre tid, men 2017 är året då jag ska satsa på att läsa böcker. Bra inspo inför framtida bokhylla :)

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida