”The littlest family’s big day” – Emily Winfield Martin « Bokhora

Bokhora.se

08/05 2017
19:36

Jag skulle inte påstå att Emily Winfield Martin är en favoritförfattare, även om jag har läst flera av hennes bilderböcker. Hon gör så himla gulliga illustrationer. Jag har flera prints av henne som jag köpt i hennes Etsy-butik* – där jag först ”hittade” henne. Det här är himla bokigt och hänger vid min bokhylla.


Hennes senaste bilderbok heter ”The Littlest Family’s Big Day” och handlar om en liten björn(?)familj som flyttar in i ett träd i skogen. Sedan går de på upptäcksfärd. Hejar på alla grannar. Tar en tur på floden. Aktar sig för regnet. Går vilse. Liftar med en uggla hem.

Det är som ni förstår och – för att använda ett slitet uttryck – UR-STARKT. 


Nej, jag skojar bara. Det är faktiskt ganska trist. Lite sökt-pluttigt. Pluttiga bilder. Pluttig text. Jag känner så här när jag har läst ut: ”jaha”. Jag direktöversätter den under högläsning för 2-åring och han säger per automatik ”igen” när man läst ut en bok, så jag läste boken tre gånger på raken i helgen och då tyckte jag att det fanns någonting där.

Men sen? Nej. Ett ”jaha”. Gulligt ja. Men kanske hellre på väggen** i ett barnrum än i bokhyllan. Emily Winfield Martin är en skickligare illustratör än författare. 
* Den här illustrationen önskar jag att jag fick läsa en berättelse om. 

** Man kan ju lösa det med en sådan där list-grej där man sätter upp böcker. 

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida