Ida Linde ”Mördarens mamma” « Bokhora

Bokhora.se

26/03 2018
6:19

Mellan raderna-podden har tvingat mig att läsa minst en bok i veckan, det låter kanske inte så mycket för läsarna på den här bloggen, men för mig är det inte sällan en utmaning. Kindeln har räddat mig många gånger, den är lätt att bära med sig och ju mer jag använder den, desto mer gillar jag den. Stort plus för att få recensionsexemplar i e-boksformat.

Igår och idag plöjde jag igenom Ida Lindes ”Mördarens mamma” som handlar om precis det titeln avslöjar. Det är en väldigt vackert skriven, ofta väldigt mörk historia om en ensam kvinna som blir mamma (på ett minst sagt okonventionellt sätt visar det sig senare). Sonen visar sig vara ett våldsamt barn (tänkte på ”Vi måste tala om Kevin”) och ja, sen händer det som titeln syftar på och historien tar en del oväntade svängar.

Först trodde jag att det här skulle vara en stilla, nästan poetisk historia, men halvvägs in inser jag att det är ett mysterium som håller på att öppna upp sig. Ska prata mer om den i nästa Mellan raderna.

 

3 kommentarer

3 kommentarer till Ida Linde ”Mördarens mamma”

  1. Jag ogillar generellt drama och deckare(både på film och i böcker) samt mord överlag (om det ej är om mördarna själva) men den här boken har av nån anledning fångat mitt intresse. Den känns värd att läsa, men är den det?

    • Jag tror att du skulle gilla Mördarens mamma, den är långt ifrån en deckare -trots mysteriet som vecklas ut genom boken. Språket är riktigt bra och den stampar aldrig på ställe. PLUS, du läser den på ett par dagar. Ingen tegelsten!

      • Tack för svaret! Håller med om jag nog skulle gilla den. Ska hålla ögonen öppna och köpa den när jag väl är på bokjakt :D

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida