Nu går vi på Potter! « Bokhora

Bokhora.se

19/01 2018
13:15

Blev lite pepp idag – var inom Kiruna bokhandel och köpte en illustrerad Harry Potter*. Har bestämt att börja läsa den med båda barnen (efter att jag och Tage färdigställer Joakim Lundells ”Monster” vilket jag tror kommer ske ikväll) och av just den anledningen valde jag den illustrerade varianten. Ejda, som är fyra, väljer oftast att lyssna till Tages högläsningsbok istället för att välja en egen men tröttnar också relativt fort om det saknas bilder. Då kan det bli lite stökigt vid läggningen.

Tage som är sju, har kunnat läsa bra på egen hand i över två år nu, men jag har ändå valt att hålla fast vid högläsningen på kvällarna. Dels för att jag tycker det är mysigt, dels för att Tage allt oftare väljer böcker som är några snäpp över sjuåringsnivån. Som till exempel ”Monster”. Då är det ganska skönt att vara där som förälder och förklara, diskutera eller bara emellanåt censurera, som jag faktiskt gör med Joakim Lundells memoarer. Nog för att vi är en öppensinnad familj som sällan väjer för krångliga ämnen, men det är också lite väl mycket onödigt ”knulleri” hos Jockiboi om en så säger. Ska bli ganska skönt när den är klar.

*Jag är som sagt väldigt pro att stötta lokala bokhandlare, men när det skiljer 100 kr i pris mellan online och fysisk handel på en enda bok, så blir det ändå svårt. Det blir mycket pengar i slutänden. Nu valde jag den fysiska bokhandeln i alla fall, men vi får se hur jag gör fortsättningsvis, för har vi en gång börjat med de illustrerade utgåvorna tänker jag att det är fint att vi har samma lika på resterande delar i serien.

2 kommentarer

2 kommentarer till Nu går vi på Potter!

  1. Harry Potter för en fyraåring låter saftigt – men det ska böjas i tid! Har själv bara ett barn och behöver därför inte balansera på en i någon mening gemensam nivå – låter svårt, i synnerhet som sjuåringen tycks läsa som en vuxen när han får chansen. Men HP är ju alltid HP, och dessa böcker är hela anledningen till att jag började skriva själv. Fast jag var ju iofs i 30-årsåldern när jag läste dem:) Kul hursomhelst!

    • Jag var faktiskt arton år, när jag började läs ”Harry Potter”. Och jag skulle nog inte läsa dem med ett barn, som är mycket yngre än tio år. Men med en fyraåring kan man ju förstås också hoppa över de läskigaste delarna.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida