Skriv som om du var ett litet djur « Bokhora

Bokhora.se

20/04 2018
2:55

I det senaste avsnittet av Mellan raderna pratar vi om bättre och sämre virala beteenden i politik och popkultur. Jag har läst Jack Werner som har skrivit om myter på nätet och vikten av källkritik i boken ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”. Är det en trollkommentar som kan sammanfatta vår samtid eller har vi alltid jobbat så? Karin tipsar om AJ Finns mästerliga ”Kvinnan i fönstret” (ska själv börja läsa den nu så att vi kan fortsätta diskussionen nästa vecka) och vem som döljer sig bakom pseudonymen. Jag tipsar också hittat ett Potter-alternativ till åttaåringen.

Vi pratar också om Monika Fagerholms skrivarskola och om hur hon både avdramatiserar och dramatiserar skrivandet. ”Skriv som om du var ett litet djur”. Det här är en av de allra, allra bästa föreläsningar om skrivande jag någonsin hört. Varsågoda:

1 kommentar

1 kommentar till Skriv som om du var ett litet djur

  1. Jag är överlag sympatisk med Monika Fagerholms budskap om att det inte finns något rätt och fel i skrivande och tycker att man kan se det förhållningssättet drivet till sin spets i citatet Jack Werner valt som titel på sin bok.

    Jag angriper själv skrivandet med principen att allt som går att föreställa sig är sant och kan inte låta bli att undra om källkritik verkligen är rätt vapen att angripa rädsla och ensamhet med.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida