Peppe Öhman « Bokhora

Bokhora.se

Personligt: Journalist som bloggar på olika håll och hittills skrivit två böcker (Livet & Barnet, Om att överleva som någons mamma och Vackra Människor). Finlandssvensk som kommer från Helsingfors och bor i Los Angeles. Läser uteslutande i badet.
Läser oftast: nyutkomna böcker, böcker som folk rekommenderar och så läser jag gärna om böcker jag gillat. Läser vanligtvis på svenska och engelska, borde väl läsa mer på finska.
Bloggar oftast om: Fenomen kring böcker. Hur och när och varför jag och andra läser.
Bor: In the land of the free and home of the brave.
Gillar: Märta Tikkanen, böcker med oväntade slut, bladvändare, stadsskildringar, diskbänksrealism, feministlitteratur både i fakta- och romanform och såklart roliga barnböcker. Ogillar: Uselt översatta böcker, för mycket förklaringar och pretentiösa böcker där författaren satsat mer på språket än på berättelsen.
Tre oumbärliga böcker: ”Två – Scener ur ett konstnärsäktenskap” av Märta Tikkanen, ”Vem ska trösta Knyttet” av Tove Jansson och  Watership Down av Richars Adams.
Bibliotek eller bokhandel: Vill säga bibliotek, det var veckans höjdpunkt i min barndom, men i praktiken blir det bokhandel (på nätet dessutom).
Pocket eller inbundet: Pocket!
Böcker på engelska eller svenska: Lika nöjd med båda två. Kämpar med att läsa på finska och lite spanska också.
Ljudbok eller Gutenberg.org: Jag somnar blixtsnabbt så fort jag börjar lyssna på en ljudbok, men är inte heller galen i eböcker. Är tydligen av den konservativa sorten.
Fiktion/biografier: Fiktion.
Favoritbokblogg: Läser bara Bokhora.