Om « Bokhora

Bokhora.se

Om

Bokhora innehar ISSN: 1654-5540

Vi var fem personer som startade bokhora sommaren 2006 utan något större syfte än att diskutera böcker med varandra. Namnet har ofta debatterats men bloggen var från början menad som en intern plats för bokprat och ingenting som skulle nå en större skara. Snabbt växte dock publiken och bokhora blev vad den är idag: en plats för litteraturdiskussion och boknörderi. Inget läsbart är för högt eller för lågt för att vi inte ska kunna tänka oss att skriva om det.

Och nej – vi visste inte om att det fanns en blogg som hette bookslut när vi startade. Namnet bokhora kom till under en kväll med alldeles för mycket vin. Inga tankar, vare sig bak- eller fram, fanns med namnet.

Bokhora tilldelades Aftonbladets Stora Bloggpris i kategorin Nöje & kultur i februari 2009.

Bokhora utsågs till ”Forma Books Blog Award”-vinnare i september 2011 med följande motivering

Bokbloggarnas Grande Dame. Mycket väl genomarbetad blogg med hög nivå på texter, recensioner och layout. Bloggen har visat att den håller över tid och lyckas vara ständigt hyperaktuell, superintressant och genomrelevant!”

 

Kontakta alla på redaktion@bokhora.se

Pressbilder finns i vårt pressbildarkiv här. Ange alltid fotografens namn vid publicering.

 

Vid tekniska problem eller förslag: maila teknik@bokhora.se

Individuella e-postadresser:

Johanna Karlsson (johannak@bokhora.se)

Johanna Lindbäck (johannal@bokhora.se)

Johanna Ögren (johanna@bokhora.se)

Postadress:

Vi har flyttat och gett adressen till de flesta som behöver den. Ifall ni önskar nå oss per post, maila gärna redaktion@bokhora.se för adress.