Bokhora.se

20/10 2015
8:00

jansvenssonMin tionde bok (tionde!!!) ”Jan Svensson” har nyss kommit ut.
En beskrivning av den:

Det kändes direkt när jag klev in på den här Tunaskolan. Min klass skulle säkert vara jobbig. Lärarna säkert elaka eller bara tråkiga. Jag skulle kanske inte ens våga öppna munnen, knappt våga säga vad jag heter. Och då skulle alla givetvis tycka att jag var skitkonstig. Och sen var det kört. BO här i ett helt ÅR.
Jan Svensson flyttar med sin familj till Luleå. På prov, som det heter. Väl på plats försöker Jan lista ut vem han kommer att vara nu –  i den nya staden, med nya grannar och ny skola. Bakom dörren intill bor Nicki med sin mamma. Nicki som kommer från London där hon levt ett liv i fart och fläkt. Eller har hon verkligen det?”

Jag har 3 ex att tävla ut om du vet vilken artist som förknippas med Tunaskolan?
Mejla rätt svar till johannal@bokhora.se innan kl 17 idag, och OBS skriv din postadress i mejlet.

Uppdaterat: tävlingen är avslutad. Tunaskolan finns ju på lite olika platser i landet, men nu var det Luleå som gällde (står här ovanför i beskrivningen också), och då är det rätta svaret inte Måns Zelmerlöv eller Timbuktu för de huserade i Lund. Men Matti Alkberg, han har gjort en skiva som heter ”Tunaskolan” och han kommer från Luleå, så han är det rätta svaret.

De tre som vann varsin bok är Anna Hörnell, Cilla Backström och Carola Forslund. Grattis!

Kommentera
15/12 2014
14:06

De författare som nedtecknade folksagan om bockarna Bruse heter Asbjörnsen och Moe i efternamn. Två stycken som visste det är Gabriella Hägglund och Ann-Sofie Gustafson, och de får varsitt paket med ”Bockarna Bruse kommer igen” plus tygpåse. Grattis!

Kommentera
14/12 2014
8:00

11/12 2014
10:59

kanskeihop-217x300TÄVLINGEN AVSLUTAD

Det blir en adventstävling på söndag också, men vi kör en bonus idag. Tre paket med både ”Lite ihop” och ”Kanske ihop” finns i potten, och du är med i utlottningen om du kan svara på följande fråga:
Vilket instrument spelar huvudpersonen Majken?

Mejla rätt svar till johannal@bokhora.se och kom ihåg att skriva din postadress (inom Sverige). Tävlingen avslutas klockan 20 ikväll.

Vinnarna är Lisa Johannesson, Anna-Karin Abelson, Rebecca Sterbäck.
Rätt svar: fiol.

5 kommentarer
30/11 2014
8:00

Idag är det första advent. Varje adventssöndag kommer vi att ha tävling med fina bokpaket. Kanske passande julklappar till dig själv eller någon annan?

Fyll i formuläret här nedan, så här du chansen att vinna ett bokpaket med Liv Strömqvists ”Kunskapens frukt”, Lotta Sjöbergs ”Orka torka” och Hilda-Maria Sandgrens ”Det som händer i skogen”. Tävlingen avslutas en kvart innan midnatt. Därefter dras en vinnare. Vinnaren meddelas här under morgondagen.

Tävlingen är avslutad.

 

Vinnaren heter Malin Karlsson och bor i Kalmar. Grattis Malin! Din vinst kommer på posten.

2 kommentarer
26/11 2013
20:32

Nu är det bara några dagar kvar att tävla i vår och Sony Nordics tävling om läsplattan Reader™ PRS-T3.

Tävlar gör du här. Eller klicka på bilden:

Litensony

Kommentera
21/11 2013
12:30

0a30422cb10735ece402f8927e2af48a

 

I samarbete med Sony Nordics lottar Bokhora ut ett exemplar av läsplattan Reader™ PRS-T3.

Läsplattan Reader™ PRS-T3 från Sony är tunn och väger endast 200 gram inklusive det inbyggda skärmskyddet. Lika tunn som en penna och i samma storlek som en liten pocketbok. Det är den enda läsplattan som har ett inbyggt skärmskydd. Slipp onödigt krångel med på- och av-knappar och menyer – öppna bara locket och fortsätt läsa där du senast slutade. Med det inbyggda skyddet är nya Reader perfekt balanserad för bekväm läsning med enhandsfattning.

För att delta i tävlingen svarar du på frågan i formuläret här nedan och fyller i dina adressuppgifter. Tävling avslutas 28 november och därefter dras en lycklig vinnare bland de rätta svaren.

Tävlingen är avslutad.

 

Läs mer om läsplattan Reader™ PRS-T3 här.

Tävlingen är ett samarbete mellan Bokhora och Sony Nordics.

 

Kommentera
01/10 2013
7:45

Diana_poster1_hr-page-001

Fredagen 4 oktober har filmen ”Diana” med Naomi Watts i huvudrollen premiär. Filmens manus är skrivet av författaren Stephen Jeffreys.

När prinsessan Diana flög till Pakistan i maj 1997 var det för att träffa Dr. Hasnat Khan, mannen hon ville gifta sig med, och hans familj. Som en av de mest berömda och vackraste kvinnorna i världen hoppades hon kunna övertala Dr Kahns mamma att hon skulle bli en lämplig hustru för hennes son. Om hon hade lyckats, hade händelserna den sommaren förmodligen sett väldigt annorlunda ut. 

I samarbete med SF Film lottar vi ut fem x 2 biobiljetter (fem personer vinner två biobiljetter var). För att delta i tävlingen svarar du på frågan här nedan. Tävlingen avslutas 8 oktober och vinnarna kontaktas via mail.

Tävlingen är avslutad.

Läs mer om filmen och boka din biobiljett här.

Det här inlägget är ett samarbete mellan Bokhora och SF Film.

Kommentera
18/09 2013
8:21

ILT_poster1_hr-page-001

”I Lodjurets timma” är en teaterpjäs av PO Enquist. 27 september har en film som baseras på pjäsen premiär.

En ung man har spärrats in efter att han dödat ett äldre par. Ingen vet varför och pojken talar inte. Forskaren Lisbeth är ansvarig för ett experiment där patienterna skall få tillgång till ett husdjur. Pojken får en röd katt. Initialt går allt fint, men strax förloras kontrollen. Katten försvinner, en patient blir attackerad och pojken försöker begå självmord. Lisbeth ber prästen Helen om hjälp. 

I samarbete med SF Film lottar vi ut fem x 2 biobiljetter (alltså: fem personer vinner två biobiljetter var). För att delta i tävlingen svarar du på frågan här nedan. Tävlingen avslutas 25 september och vinnarna kontaktas via mail.

Tävlingen är avslutad

Läs mer om filmen och boka din biobiljett här.

Det här inlägget är ett samarbete mellan Bokhora och SF Film.

UPPDATERAD: Tävlingen avslutas 25 september.

Kommentera
17/09 2013
12:41

atn1024_vimasteslutases_3D
TÄVLINGEN AVSLUTAD!

Vinnare är: Anna Maja Hamp, Karin Hedlund, Mia Ljungdahl. Grattis och böcker på väg!
Rätt svar var baren Carmen, där de börjar prata med varandra, men några svarade också Espresso House där Jens sålt kaffe till Hanna. Båda godkända.

Vi har 3 ex av ”Vi måste sluta ses på det här sättet” att tävla ut. För att vara med så svarar du på frågan nedan och skriver din postadress i mejlet. Gör detta senast imorgon onsdag kl 12.

Tävlingsfråga: På vilket ställe, namngiven plats, i Stockholm träffas Hanna och Jens första gången?
Mejla rätt svar (med postadress) till johannal@bokhora.se

Lycka till!

5 kommentarer