Tävlingar « Bokhora

Bokhora.se

10/10 2017
8:30

IMG_2089Jag har skrivit en ny bok! Den heter ”Karta för förälskade & andra vilsna”, och handlar om Julia och Rasmus som precis har gått ut nian och firar sommarlov på Dalarö utanför Stockholm. De känner inte alls varandra från början, men så fort de träffas råkar de börja prata om exakt rätt saker och känslor uppstår. Svårigheter också, för Julia har redan en pojkvän.

Förutom pirr och komplikationer och sommarlov är det rätt mycket läsning, böcker och skapande. Julia är en sån som läser jämt, och som gillar att hänga på biblos. Rasmus ritar, och han ska börja ett estetprogram på gymnasiet till hösten.

Jag lottar ut ett litet kit nu. Förutom ett ex av Kartan och en sån tygpåse är det också ”Lilla ångestboken” av Linda Skugge och ”Jag ger dig solen” av Jandy Nelson. De här två böckerna är inte bara himla bra, utan också viktiga i handlingen.
För att kunna vinna handlar det om bibliotek. Berätta något bra om ett sånt – kan vara om ditt favoritbibliotek, någon trevlig grej som hänt där, ett biblobesök du minns, eller något biblo du vill besöka i framtiden. Ämnet är fritt och stort!
Svaret mejlar du antingen till johannal@bokhora.se eller så kan du svara i kommentarerna på mitt instagram där jag heter @joalik. Du har till torsdag 12 okt klockan 18 på dig.

1 kommentar
09/08 2017
14:23

XVerleih_VDM_011

 

På fredag har filmen ”Farväl Europa” bio-premiär. Filmen följer författaren Stefan Zweigs år i exil och kamp för att förstå och acceptera händelserna i Europa och sitt före detta hemland Tyskland. ”Farväl Europa” är regisserad av Maria Schrader. I rollerna ses bland andra Josef Hader och Barbara Sukowa. Filmen är Österrikes bidrag i kategorin ”Bästa utländska film” till Oscargalan 2017.

 

I samarbete med Edge Entertainment lottar vi ut 3 x 2 biobiljetter. För att delta i tävlingen svarar du på frågan här nedan. Tävlingen avslutas 16 augusti och vinnarna kontaktas via e-post. Här kan du läsa mer om filmen och beställa biobiljetter.

Tävlingen är avslutad!

Det här inlägget är ett samarbete mellan Bokhora och Edge Entertainment.

Kommentera
20/10 2015
8:00

jansvenssonMin tionde bok (tionde!!!) ”Jan Svensson” har nyss kommit ut.
En beskrivning av den:

Det kändes direkt när jag klev in på den här Tunaskolan. Min klass skulle säkert vara jobbig. Lärarna säkert elaka eller bara tråkiga. Jag skulle kanske inte ens våga öppna munnen, knappt våga säga vad jag heter. Och då skulle alla givetvis tycka att jag var skitkonstig. Och sen var det kört. BO här i ett helt ÅR.
Jan Svensson flyttar med sin familj till Luleå. På prov, som det heter. Väl på plats försöker Jan lista ut vem han kommer att vara nu –  i den nya staden, med nya grannar och ny skola. Bakom dörren intill bor Nicki med sin mamma. Nicki som kommer från London där hon levt ett liv i fart och fläkt. Eller har hon verkligen det?”

Jag har 3 ex att tävla ut om du vet vilken artist som förknippas med Tunaskolan?
Mejla rätt svar till johannal@bokhora.se innan kl 17 idag, och OBS skriv din postadress i mejlet.

Uppdaterat: tävlingen är avslutad. Tunaskolan finns ju på lite olika platser i landet, men nu var det Luleå som gällde (står här ovanför i beskrivningen också), och då är det rätta svaret inte Måns Zelmerlöv eller Timbuktu för de huserade i Lund. Men Matti Alkberg, han har gjort en skiva som heter ”Tunaskolan” och han kommer från Luleå, så han är det rätta svaret.

De tre som vann varsin bok är Anna Hörnell, Cilla Backström och Carola Forslund. Grattis!

Kommentera
15/12 2014
14:06

De författare som nedtecknade folksagan om bockarna Bruse heter Asbjörnsen och Moe i efternamn. Två stycken som visste det är Gabriella Hägglund och Ann-Sofie Gustafson, och de får varsitt paket med ”Bockarna Bruse kommer igen” plus tygpåse. Grattis!

Kommentera
14/12 2014
8:00

11/12 2014
10:59

kanskeihop-217x300TÄVLINGEN AVSLUTAD

Det blir en adventstävling på söndag också, men vi kör en bonus idag. Tre paket med både ”Lite ihop” och ”Kanske ihop” finns i potten, och du är med i utlottningen om du kan svara på följande fråga:
Vilket instrument spelar huvudpersonen Majken?

Mejla rätt svar till johannal@bokhora.se och kom ihåg att skriva din postadress (inom Sverige). Tävlingen avslutas klockan 20 ikväll.

Vinnarna är Lisa Johannesson, Anna-Karin Abelson, Rebecca Sterbäck.
Rätt svar: fiol.

5 kommentarer
30/11 2014
8:00

Idag är det första advent. Varje adventssöndag kommer vi att ha tävling med fina bokpaket. Kanske passande julklappar till dig själv eller någon annan?

Fyll i formuläret här nedan, så här du chansen att vinna ett bokpaket med Liv Strömqvists ”Kunskapens frukt”, Lotta Sjöbergs ”Orka torka” och Hilda-Maria Sandgrens ”Det som händer i skogen”. Tävlingen avslutas en kvart innan midnatt. Därefter dras en vinnare. Vinnaren meddelas här under morgondagen.

Tävlingen är avslutad.

 

Vinnaren heter Malin Karlsson och bor i Kalmar. Grattis Malin! Din vinst kommer på posten.

2 kommentarer
26/11 2013
20:32

Nu är det bara några dagar kvar att tävla i vår och Sony Nordics tävling om läsplattan Reader™ PRS-T3.

Tävlar gör du här. Eller klicka på bilden:

Litensony

Kommentera
21/11 2013
12:30

0a30422cb10735ece402f8927e2af48a

 

I samarbete med Sony Nordics lottar Bokhora ut ett exemplar av läsplattan Reader™ PRS-T3.

Läsplattan Reader™ PRS-T3 från Sony är tunn och väger endast 200 gram inklusive det inbyggda skärmskyddet. Lika tunn som en penna och i samma storlek som en liten pocketbok. Det är den enda läsplattan som har ett inbyggt skärmskydd. Slipp onödigt krångel med på- och av-knappar och menyer – öppna bara locket och fortsätt läsa där du senast slutade. Med det inbyggda skyddet är nya Reader perfekt balanserad för bekväm läsning med enhandsfattning.

För att delta i tävlingen svarar du på frågan i formuläret här nedan och fyller i dina adressuppgifter. Tävling avslutas 28 november och därefter dras en lycklig vinnare bland de rätta svaren.

Tävlingen är avslutad.

 

Läs mer om läsplattan Reader™ PRS-T3 här.

Tävlingen är ett samarbete mellan Bokhora och Sony Nordics.

 

Kommentera
01/10 2013
7:45

Diana_poster1_hr-page-001

Fredagen 4 oktober har filmen ”Diana” med Naomi Watts i huvudrollen premiär. Filmens manus är skrivet av författaren Stephen Jeffreys.

När prinsessan Diana flög till Pakistan i maj 1997 var det för att träffa Dr. Hasnat Khan, mannen hon ville gifta sig med, och hans familj. Som en av de mest berömda och vackraste kvinnorna i världen hoppades hon kunna övertala Dr Kahns mamma att hon skulle bli en lämplig hustru för hennes son. Om hon hade lyckats, hade händelserna den sommaren förmodligen sett väldigt annorlunda ut. 

I samarbete med SF Film lottar vi ut fem x 2 biobiljetter (fem personer vinner två biobiljetter var). För att delta i tävlingen svarar du på frågan här nedan. Tävlingen avslutas 8 oktober och vinnarna kontaktas via mail.

Tävlingen är avslutad.

Läs mer om filmen och boka din biobiljett här.

Det här inlägget är ett samarbete mellan Bokhora och SF Film.

Kommentera