Man kan göra saker ihop med sin mamma också. Skriva böcker t ex. Fantastiskt fina och om man äger dem, välanvända kokböcker gör Anna Bergenström ihop med sin dotter Fanny. Jag själv äger två (den ena har jag fått av min mamma och den andra av min moster). Båda är inspirerande och fina men allra bäst gillar jag nog Oliver, kärlek och timjan. Riktigt bra recept. Om jag förstått det rätt så har Fanny tagit de vackra bilderna i boken medan Anna är den som främst stått för kokkonsten.
Matintresserade Johanna L har också recenserat boken här, ni förstår att den är en liten pärla! På adlibris finns den nu dessutom i lågprisutgåva, 149 pix. Jag tycker iofs det är väldigt fint med vackra, inbundna kokböcker men tänker samtidigt att det här är en bok som ANVÄNDS, inte en sådan där man bara ligger och snålvattenkikar i om kvällarna och då räcker det att den håller ihop och klarar lite skit (tumavtryck med soja, hoppsan spillde olja, äsch rödbetssaft, ni vet hur det blir) i köket. Ge bok till mor!
Eller, om ni har matintresset ihop – det hade min förra sambo och hans mamma – varför inte göra en egen ihop precis som Anna och Fanny, som ett projekt? Tänk vad roligt när ni lagar och skriver om alla smarriga maträtter som är speciella för just er familj. Och vilken oerhört rolig sak att kunna ge bort till egna eventuella barn sedan. Här är mormors/farmors gamla rätter. Låta dem gå i arv.