Som utlovat, här är lunchrätten som precis som cappucinokakorna testas första gången. Och eftersom det finns rätter som är mer fotogenique än andra, och risotto inte hör till dem, har jag gömt den under lite sallad… Det är korngrynsrisotto! Aldrig testat korngryn förut. Tror att jag fick de krossade grynen när jag handlade och estetiskt borde det nog ha varit de hela för att rätten inte skulle bli så grötig.
Hade dessutom Lisa här så jag var lite nervös när jag lade upp och vi skulle äta, men det var verkligen helt okej gott. En basic risotto liksom. Jag hade lagt till extra grönsaker i risotton, och lite extra ost i form av feta. Ovanpå är det smörstekta kantareller.
Receptet är taget ur en kokbok från 2002 som jag älskar, ”Lilla lunchlådan” av Annica Triberg och Liselotte Forslin. Älskar inte på det sättet att jag lagat hundra saker ur den, bara några få, men jag tycker den är så fiffig och ser så gullig ut. Den har tipsrutor hur man snabbt och enkelt kan fixa sina luncher, vad man kan ha i en paniklåda på jobbet, varför man dippar på eftermiddagen och hur man kan undvika det, etc. Allt med snygga bilder och snygg grafik. Och nu när jag håller på med lunchlådor själv varenda dag så kommer den ju väl till pass!
1 kommentar
En bok som berättar hur man motverkar eftermiddagsdippen? Den måste jag ha!